Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

dimarts, 21 de juny del 2016

Us presentem GUERRA, BANDA I RANXO

Amics,

Els que vau venir divendres a l'Hotel Salomé, a la xerrada "El Turisme a Calafell. Motor de canvi", ja coneixeu quina serà la propera activitat. Podeu consultar l'entrada al bloc i veureu alguna fotografia de divendres passat https://goo.gl/2Gm3DV

Tal i com vam quedar, us explicarem més detalladament en què consisteix. El nom de la jornada és GUERRA, BANDA I RANXO. Us sona? Doncs sí, segueix la línia de la passada activitat "Història, brasa i corda fregada" del 2014 en la que vam gaudir d'una gran vetllada.

Activitat: Guerra, banda i ranxo
Dia: 14 de juliol
Hora: A les 21 h (recepció a les 20.30 h, a la plaça Mariano Soler, Calafell poble)
Preu: 10 € (no socis 20 €)

Guerra: Calafell, i en concret el Castell, va ser escenari d'enfrontaments durant la guerra del Francès, el 1808. El Josep Pou, l'arqueòleg municipal, ens farà una xerrada tot passejant sobre aquest episodi, el darrer episodi bèl·lic que va viure el castell. El dia 8 de juny, les tropes napoleòniques es dirigien cap el nord des de Tarragona, segurament per a reforçar les columnes que havien estat derrotades dos dies abans a primera de les batalles que es produïren al Bruc. La columna provinent de Tarragona va ser fustigada per gent de Calafell i de la comarca a la veïna localitat del Vendrell. Es veieren obligats a replegar-se i es refugiaren al castell de Calafell on van resistir durant dues hores l'atac de les tropes franceses (http://calafell.cat/castell-de-la-santa-creu).
Si hi voleu involucrar els més petits de casa, aquí teniu la versió d'en Dragui, el drac narrador d'Història de Catalunya http://goo.gl/yzFMiD

Banda: De la part musical se'n farà càrrec la Banda Mestre Montserrat, de l'Escola i Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú. És una formació musical integrada per alumnes i professors de l'escola i conservatori, dirigida per l’Emilio Serrano. Ofereix diversos concerts durant tot l’any, tant a la capital del Garraf com a altres punts de Catalunya i de l’Estat espanyol (http://www.vilanova.cat/bandamusica/).
La banda ens acompanyarà fins dalt del Castell tocant, i una vegada siguem tots dins ens oferirà un concert. De ben segur, una bona oportunitat per gaudir de la música, a càrrec d'una cinquantena de músics.

Ranxo: Per arrodonir la jornada, seguidament del concert, oferirem el sopar en un entorn inigualable pintat de festa major, el Castell. 

Hem preparat la jornada amb il·lusió i esforç, però sobretot amb ganes de compartir-la amb tots vosaltres.

Si us engresca la idea només cal que feu la vostra inscripció, enviant un correu electrònic a amicsdelpatrimonidecalafell@gmail.com 

Recordeu que les places són limitades. Les inscripcions estaran obertes mentre hi hagi places disponibles.

Per a qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Moltes gràcieees i fins ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada