Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

diumenge, 11 de desembre del 2022

Ja és al carrer un llibre ben necessari: "El Castell de Calafell"

Divendres passat, 9 de gener, es va fer la presentació del llibre El Castell de Calafell a la Biblioteca Ventura Gassol, amb una important assistència de públic. El llibre forma part de la col·lecció "Heretatge", iniciada amb el llibre sobre el Sanatori, i ja és el setè editat pels Amics del Patrimoni de Calafell

La presentació anà a càrrec dels autors, Fermí Alari, Josep Pou i Joan Santacana. Fermí Alari va obrir l’acte explicant la seva participació en la redacció del llibre, que correspon a l’episodi dels remences, de la qual havia obtingut una important informació. A continuació Josep Pou, arqueòleg municipal, va explicar que li feia una especial il·lusió l’edició d’aquest llibre, ja que va ser precisament a partir de l’excavació del castell que es va iniciar en l’arqueologia. Hi va anar a excavar com a voluntari, animat pel que aleshores fou el seu professor d’institut, en Joan Santacana. Aquest va començar exposant l’estat lamentable en què es trobava el castell als anys  50 i com gràcies a diferents iniciatives s’aconseguí a inicis dels 80 començar-ne l’excavació. Destacà diferents persones de Calafell que ho van fer possible, remarcant el gran interès que hi va mostrar l’aleshores regidor de Cultura, Joan Colet. Important fou també l’aportació  de Josep Inglada en els treballs inicials d’excavació i també de l’arquitecte Josep Maria Jané que va realitzar la primera  remodelació i restauració dels accessos a la capella i a l’edifici. Joan Santacana va explicar que el Castell és un tret identitari del perfil de Calafell i que ha esdevingut el símbol de la població. Tanmateix no disposàvem encara d’un llibre que l’expliqués degudament. 

El llibre estarà a la venda a la Llibreria Papiol, Cal Saura i Estanc Jordi.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada