Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

dimarts, 25 de juny del 2024

Un llibre imprescindible per conèixer la Platja de Calafell

 Aquest divendres es va fer la presentació del setè volum de la col·lecció "Miscel·lània calafellenca", sèrie de monografies dedicades a la història de Calafell. En aquesta ocasió es tracta de La mar calafellenca, obra pòstuma de Jaume Solé Rubió. L'edició ha anat a cura de la seva filla, Núria Solé, i de la filòloga i membre de la junta dels Amics Anna Casellas. La presentació va anar a càrrec de les dues editores, acompanyades per Fermí Alari,i Joan Santacana, president i vocal de l'entitat, respectivament. 

La mar calafellenca és un document etnogràfic imprescindible que recull la memòria dels orígens, oficis i costums de la Platja de Calafell. Fa un recorregut pels inicis del poblament de la Platja, carrer per carrer, amb els renoms de cada casa. Relata el dia a dia, les creences i les anècdotes que conformaren la identitat de la població marinera calafellenca, de la qual només queden poquíssims testimonis. Descriu amb precisió les tècniques de pesca i els oficis que se’n derivaven i que foren durant molts anys la base de l’economia local. Pel seu valor testimonial hem considerat necessari recuperar aquesta obra per a la memòria col·lectiva.

El llibre ja es pot adquirir als punts de venda habituals al preu de 18 euros.



Fotografies: @CalafellHistòric



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada