Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

dilluns, 30 de setembre del 2024

La bruixeria, un tema antic, però recurrent

Divendres passat, 27 de setembre, vam reprendre el programa de conferències, que en els mesos que venen se'n preveuen moltes i molt interessants. El tema triat en aquesta ocasió va ser el de les bruixes i la persona més adequada per parlar-ne era Agustí Alcoberro i Pericay, doctor en Història Moderna, que va acceptar la nostra proposta. Com va dir el president, Fermí Alari, en la presentació, el tema de les bruixes no és un tema actual, però sí que és recurrent, i a més va assenyalar-ne alguns indicis de Calafell.

Amb una quarantena de persones assistents a la Biblioteca, Alcoberro va explicar amb meticulositat i rigor el fenomen de la cacera de moltes dones, considerades bruixes, durant els segles XV i, sobretot, XVII, que van acabar torturades i executades per tribunals sense cap garantia i sovint amb un ampli suport popular. Alcoberro va contestar totes les preguntes que se li van fer al final.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada