Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

dimarts, 27 d’octubre del 2015

Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic i arqueològic de Calafell


Dia: 6 de novembre
Hora: A les 19.30 h
Lloc: Cal Llagostera (c/ Major, 2. 43820 Calafell)

 
El proper 6 de novembre coneixerem el Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic i arqueològic de Calafell, a través de les persones que el van elaborar durant els anys 2007-2008, per encàrrec de l'Ajuntament de Calafell, la Maria Almirall i el Pau Arroyo. 

Es tracta d’un document que serveix, per una banda, per reconèixer i inventariar els elements d’interès cultural del nostre municipi i, per l’altra, com a eina de treball per a la preservació d’aquests per a les generacions futures.

Els ajuntaments han de vetllar per la integritat del patrimoni cultural català, tant públic com privat, situat en el seu terme municipal, per la protecció, la conservació, l'acreixement, la difusió i el foment d'aquest patrimoni, com també estimular la participació de la societat en la tasca de protecció.
Article 3.1 de la Llei del Patrimoni Cultural Català, 9/1993, de 30 de setembre


Maria Almirall i Ferrerons

Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya (2000). Màster en Arquitectura. Formació complementària en rehabilitació de patrimoni arquitectònic, planejament urbanístic, estratègia i màrqueting en arquitectura.

Experiència professional i col·laboració amb diferents estudis d’arquitectura entre 1995 i 2001 (Artal - Barcelona, Brighton - Hove - Gran Bretanya, Forés – Vilafranca del Penedès, Carlos Ferrater - Barcelona).

Participa entre 1999 i 2002 en Exposició Salvaguarda del Patrimoni Arquitectònic (Antic Sanatori Sant Joan de Déu), associacions pro-salvaguarda del patrimoni arquitectònic (membre antic Patronat del Castell de Calafell i membre d’Estudiants pel Patrimoni-Barcelona) i en la I Biennal de la Restauració Monumental (L’Hospitalet de Llobregat).

Des de Febrer del 2000, té estudi propi d’arquitectura a Calafell (ARQUETIPUS – projectes arquitectònics), en el que realitza treballs d’urbanisme i planejament (espais públics, zones residencials, polígons industrials, plans generals, normatives, ...), catàlegs de patrimoni (castells de l’Alt i el Baix Penedès, Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic  de  Calafell, ...), obra pública (residències i centres de dia per a la gent gran, consultoris, centres cívics, escoles bressol, instal·lacions esportives públiques, cases consistorials, ...), obra privada d’habitatge unifamiliar i plurifamiliar, rehabilitació d’edificis d’àmbit privat, projectes i assessorament global en usos hotelers, balnearis i de restauració.

Ha realitzat assessorament tècnic i urbanístic a diferents administracions públiques municipals: 2005-2007 Ajuntament de Santa Oliva (Baix Penedès), 2006-2008 Ajuntament de Bellvei (Baix Penedès), 2011-2012 Ajuntament de Els Hostalets de Pierola (Anoia), des de 2008 Ajuntament de Pacs del Penedès (Alt Penedès) i des de 2012 Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès).

Col·labora ocasionalment amb equips interdisciplinaris formats per altres arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers, llicenciats en belles arts, interioristes, dissenyadors gràfics, etc.

Guardonada com a finalista en la modalitat d’espais interiors i arquitectura efímera a la IX Biennal Alejandro de la Sota (2015)

Actualment compagina la seva activitat professional amb la gestió del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Demarcació de Tarragona).        

Pau Arroyo i Casals

Llicenciat en Belles Arts en l’especialitat de conservació-restauració de béns culturals (1989) per la Universitat de Barcelona i Màster en Restauració de Monuments d’Arquitectura i d’Enginyeria Civil (1995) per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Ha format part d’equips interdisciplinaris en la realització d’estudis per a la conservació i la valorització de monuments històrics, com l’aqüeducte de Cartago (Tunísia) o la pedrera del Mèdol, ambdós d’època romana. També en la redacció de projectes o en la direcció d’intervencions de restauració de diversos elements del patrimoni arquitectònic, com les muralles de Tarragona i de Constantí, l’Arc de Berà, la portalada de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, el claustre del Palau Maricel de Sitges, els esgrafiats de les places barroques de Santes Creus, etc.

Ha executat intervencions de restauració en diversos monuments declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO, com són l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, la Torre dels Escipions, el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, etc.

Igualment, ha redactat informes i ha elaborat catàlegs per a la conservació i la protecció del patrimoni arquitectònic i arqueològic. Ha fet de docent en cursos d’especialització per a la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, entre d’altres organismes. Ha presentat un nombre significatiu de comunicacions en congressos i jornades tècniques, i ha realitzat conferències en diferents llocs del país. És autor d’una trentena d’articles relacionats amb la conservació i la restauració del patrimoni cultural català.

Actualment compagina la seva activitat professional amb la docència en el grau de Conservació-Restauració dels Béns Culturals de la Universitat de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada