Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

diumenge, 25 d’octubre del 2015

Un poble i unes vinyes amb història. Visitem Sant Vicenç de Calders i els Cellers Avgvstvs Forvm!




De bon matí, hem pujat al poble de Sant Vicenç de Calders, on la família Güell ens ha acollit per explicar-nos la seva història i obrir les portes de casa per mostrar-nos la Premsa de Lliura del 1853 (blog Premsa de Lliura). Ens ha explicat que poques en queden en peu a partir d'aquesta data, ja que és de les últimes abans de començar a utilitzar-se premses hidràuliques. 


L'origen ve de lluny, els egipcis tenien un sistema semblant amb palanques i pedres, però seran els romans els qui van utilitzar el mateix sistema. Entre moltes coses ens han explicat que la premsa és de fusta de pi de Sòria i que va estar en funcionament fins acabar la Guerra Civil. Hem aprofitat per donar una volta pel poble abans de baixar als Cellers.

Als Cellers Avgvstvs Forvm (web Cellers Agvstvs Forvm), el Rafel ens ha explicat l'origen i l'evolució del celler, molt més que un negoci per ell. Hem fet un recorregut pels diversos espais, des de la zona on arriba al raïm fins a les botes on reposa el vi negre i el vinagre, passant per les zones de fermentació i l'espai de museu on hi tenen diversos estris relacionats amb l'apassionant món de la vinya i el vi. I per acabar, com no, hem fet una cata de vins.

Avui hem passat un fantàstic diumenge carregat d'històries i experiències. 

Gràcies!








 













 























 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada