Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

diumenge, 23 de maig del 2021

Descobrint la riquesa natural de Calafell

Dos actes han servit per posar de manifest la riquesa natural de Calafell. Divendres, al terrat de la Biblioteca Ventura Gassol, Josep Manuel Álvarez de la Campa, professor de l'Institut Camí de Mar, va il·lustrar la vintena d'assistents sobre les diferents comunitats vegetals del terme i les espècies que s'hi poden trobar. Els seus amplíssims coneixements van quedar de manifest explicant les característiques de cada planta o arbre, la seva extensió i fins i tot la seva situació exacta al terme. No va passar per alt tampoc a comentar els perills que afecten la qualitat i la diversitat dels ecosistemes naturals (urbanitzacions, deixalles, canvi climàtic, etc.).


I l'endemà, dissabte, un grup d'unes 15 persones vam resseguir l'itinerari al llarg del torrent de la Cobertera, tota la carena de l'Escarnosa i el tram final del torrent de Montpaó. L'enorme quantitat d'espècies vegetals que trobàvem pel camí i la curiositat dels assistents va fer que haguéssim de retallar l'itinerari. Es van comentar les característiques de la màquia mediterrània, la brolla de romaní i comunitats ruderals i es va deixar per a un altre dia la visita a les comunitats de platja i ribera.



El grup a la cova Foradada




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada