Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

dijous, 13 de maig del 2021

Properes activitats: conferència i caminada per conèixer el patrimoni natural de Calafell

La flora mediterrània té en algunes comarques del nostre país una diversitat extraordinària d'espècies. A Calafell mateix, pocs sospiten que en alguns indrets del municipi s'hi poden concentrar més de 300 espècies de planta diferents. És aquesta riquesa botànica la que ens proposem fer-vos conèixer mitjançant una conferència i una passejada pel terme. Coneixerem les principals comunitats vegetals del municipi de Calafell: màquia, brolla, prats, estany i platja. Farem un recorregut per l’entorn natural per poder veure quines són les plantes més abundants, quines tenen un interès ecològic especial, el seu valor geogràfic i quines tenen un ús medicinal.

CONFERÈNCIA
divendres 21 de maig, 19 h, Biblioteca Ventura Gassol de Calafell 
"L'Entorn natural de Calafell", a càrrec de Josep Manuel Àlvarez de la Campa, professor de Biologia a l'INS Camí de Mar de Calafell, doctor en Botànica, col·laborador des de fa més de 20 anys del Grup de Cartografia Vegetal del Departament de Biologia Vegetal de la Universitat de Barcelona.
(Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Truqueu al 977 69 12 84 o envieu un whatsapp a 687 271 373)

CAMINADA
dissabte 22 de maig, 10 h. Lloc de concentració: Cal Bolavà, 9.30 h
Itinerari: carena de l’Escarnosa, vall de Mas d’en Vives, carena de la Talaia i l’Estany Llarg. El recorregut és d’uns 5 km, a ritme de passejada, detenint-nos per a comentar els aspectes d’interès. Recomanem "kit" de caminada (calçat i roba còmodes, gorra o barret, aigua, fruits secs...).
(Inscripcions: amicsdelpatrimonidecalafell@gmail.com o bé, personalment, el dia de la conferència)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada