Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

divendres, 25 de febrer del 2022

Com llegir les ruïnes romanes de Calafell

Aquest 25 de febrer, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell, ben bé una cinquantena de persones va assistir a la conferència de Víctor Revilla sobre les ruïnes romanes del Vilarenc. Revilla va demostrar un coneixement profund sobre els vestigis que hi ha i que hi ha hagut en aquesta partida calafellenca, explicant la primera excavació el segle XIX (la primera de Catalunya) a càrrec de diversos prohoms vilanovins i les dels anys seixanta ençà. La xerrada va deixar clar que les vil·les romanes que hi va haver a Calafell, de caràcter agrícola, i altres construccions annexes, tot i que segueixen models repetits a les penínsules ibèrica i itàlica, tenen un caràcter ben singular. L'acte va acabar amb la promesa d'aplicar l'última tecnologia en zones encara no excavades per saber la dimensió real dels jaciments, molt malmesos a causa de segles d'explotació agrícola i, recentment, de construcció urbanística.

Victor Revilla Calvo, professor titular de la Universitat de Barcelona, és un especialista en història i arqueologia de Roma. Ha participat en nombrosos projectes de recerca sobre l’època romana. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada