Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

divendres, 11 de febrer de 2022

Propera activitat: conferència sobre el Vilarenc

El proper 25 de febrer de 2022, a les 7 de la tarda, Victor Revilla ens oferirà la conferència "La vil·la del Vilarenc: certeses i hipòtesis". El Vilarenc és la primera vil·la romana excavada a Catalunya. En la conferència es comentarà l’evolució de la vil·la romana calafellenca des de la seva fundació fins a l’abandonament, així com aspectes econòmics com l’agricultura, el comerç i les instal·lacions agràries.

Victor Revilla Calvo, professor titular de la Universitat de Barcelona és un especialista en història i arqueologia de Roma. Ha participat en nombrosos projectes de recerca sobre l’època romana a Itàlia (Roma), Alemanya (Xanten), Tunísia i Líbia (Leptis Magna). És membre de la missió arqueològica espanyola al Monte Testaccio (Roma) des del 1989 i de la missió arqueològica a la ciutat romana d’Althiburos (M’daina, Tunísia), i és el responsable de les excavacions arqueològiques de la vil·la del Vilarenc de Calafell.

L'acte es farà a la Biblioteca Ventura Gassol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada