Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

divendres, 30 de setembre del 2022

Refem el marge!


Els marges, les barraques i altres estructures de pedra seca formen part del patrimoni arquitectònic rural de Catalunya, un patrimoni que cal preservar i restituir. Amb aquesta idea, Amics del Patrimoni s'ha proposat recuperar un marge que limita el camí de Mas d'en Vives en el sector del Casalot del Viola, molt ferm però que en poc temps s'ha derruït per diversos punts i que està en risc de desaparèixer.

Amb aquesta finalitat us oferim, en col·laboració amb la Comunalitat Urbana de Calafell, l’EcoMuseu del Mar-Destil·leria, la Cooperativa Agrícola de Calafell i Enderrocs Vallès, una doble proposta.

En primer lloc. la xerrada i audiovisual "L'art de la pedra seca" a càrrec d'Abraham Guillén, de l'Institut d'Estudis Penedesencs. Es farà el 7 d'octubre, a les 19.30 h, a la Destil·leria de l'Hostal.

I l'endemà, es farà la sortida/activitat "Refem el marge!" sota el guiatge de Joan Rovira, margener de la Bisbal del Penedès. Cal que els participants vagin equipats amb roba resistent, tipus texà, calçat dur i guants, a part de barret. Fóra bo que, els que puguin, hi portin senalla, o martell tipus maceta, o algun pic, o alguna aixada o pala, o algun rascle fort per reunir pedruscall, o un mall. També és convenient que es portin aigua i algun aliment, com fruits secs, tot i que nosaltres portarem algunes garrafes i algunes bosses per a qui no s'hagi previngut.

També disposarem un mínima farmaciola amb sabó, povidona iodada, gases i benes. Els que coneguin el lloc de l'activitat, hi poden anar directament, a peu o amb vehicle. Si s'opta pel vehicle, és millor que hi vagi més d'una persona per tenir lloc on deixar-lo. Els que no coneguin el lloc de l'activitat, es concentraran a cal Bolavà a les 8.15 h i hi seran acompanyats. 

Per a aquesta activitat cal inscriure-s'hi prèviament el dia de la xerrada a la Destil·leria, o bé enviant un correu a amicsdelpatrimonidecalafell@gmail.com o bé un missatge de Whatsapp amb el vostre nom al telèfon 631 25 31 41 (només missatges).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada