Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

diumenge, 26 de novembre del 2023

Objectiu Montpaó


Aquest dissabte vam fer una visita a l'injustament oblidat poblat abandonat de Montpaó, situat en un turó entre les urbanitzacions de Calafell Parc i Mas Romeu. Vam acompanyar l'Anna Saballs, arquitecta i corredora, com es defineix a ella mateixa, que està liderant una iniciativa de recuperació de patrimoni oblidat. A les xarxes es coneix amb l'etiqueta #100XU i està tenint molts seguidors i molt de ressò entre els mitjans de comunicació.

Vam constatar l'estat d'abandonament de l'indret però també els importants i interessants elements arquitectònics que queden dempeus, com uns arcs gòtics, diferents sistemes de construcció (tàpia, pedra seca i pedra amb argamassa), un forn, etc. Aquest desembre es farà una ruta per visitar el poblat i sensibilitzar administracions i particulars per revifar el poblat. No cal dir que els Amics del Patrimoni ens hi hem afegit i coincideix amb la propera edició d'un nou volum de la col·lecció "Heretatge" sobre Montpaó.

Estigueu atents a les pròximes i prometedores notícies!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada