Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

divendres, 16 de febrer del 2024

Presentem la primera baula del procés de recuperació de Montpaó

Aquest divendres, 16 de febrer, hem presentat el cinquè volum de la col·lecció "Heretatge" sobre elements del patrimoni de Calafell, aquesta vegada dedicat a Montpaó. Un dels autors, Joan Santacana, ha ressaltat la importància del poblat de Montpaó, malgrat que hagi passat gairebé desapercebut des que es va abandonar totalment els anys vint (llevat d'un breu període en què hi visqué una família els anys seixanta). Ha explicat que es tracta d'un poblet d'origen medieval, de sis cases i un corral, encimbellat, ocupat des de ben antic per pagesos i ramaders. Un poble amb unes restes destacables, que, tot i l'estat deplorable en què es troba i l'amenaça de la vegetació, encara s'és a temps de recuperar. Per la seva banda, Fermí Alari, també autor del llibre, ha comentat el nom del primer calafellenc del poblet, Francesc Totosaus (segle XIV).

Amb aquest llibre, els Amics del Patrimoni han posat la primera baula de la cadena que ha de conduir a la recuperació del conjunt. Un camí llarg perquè ha de passar per la neteja, la consolidació i la decisió sobre el seu ús, i on han d'intervenir els propietaris i l'Ajuntament, i on els veïns de la rodalia han de tenir veu.

Al final d'acte s'han venut els primers exemplars del llibre. A partir de la setmana que ve ja el podreu trobar als punts habituals de venda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada