Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

diumenge, 16 d’octubre del 2022

Pròximes activitats de l'entitat al voltant de les plantes remeieres

Us proposem una nova conferència i una passejada. El 21 d'octubre, a les 7 de la tarda, M. Pilar López Serra farà la conferència "Plantes remeieres dels camps, vinyes i marges". Durant segles, les plantes de l’entorn han estat una peça clau per al manteniment de la salut dels pobladors de les nostres comarques. El procés d’identificació, recol·lecció i preparació de les plantes remeieres, basat en l’experiència i l’observació, forma part del patrimoni cultural, històric i social de Calafell i de tot el Penedès. Amb l’arribada dels medicaments sintètics, aquest important llegat de saviesa popular va estar a punt de perdre’s per sempre. Sortosament, s’ha pogut conservar i recuperar una part d’aquests valors tradicionals, que ara comencen a ser reconeguts com a complementaris de la medicina moderna. En aquesta xerrada coneixerem els usos d’algunes d’aquestes plantes i curiositats que les relacionen amb creences i costums del folklore català. L'acte es farà a la Biblioteca Ventura Gassol.

Per completar-ho, l'endemà 22 d'octubre farem una curta passejada pel camí de Mas d’en Vives que ens permetrà reconèixer, identificar i fer amistat amb una colla de plantes, les unes més conegudes i d’altres potser no tant, que ens acompanyen sovint en les caminades per camps, camins i boscos. El punt de concentració serà a Cal Bolavà a les 10 del matí. Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia el dia de la xerrada a la Biblioteca, escrivint un missatge a amicsdelpatrimonidecalafell@gmail.com o enviant un whatsapp al número dels Amics 631 25 31 41 (només missatges).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada