Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

dilluns, 24 d’octubre de 2022

Remeis i plantes de tota la vida

La farigola, el cep, el pi, la sajolida, el romaní, la xicòria, la malva... Les plantes del nostre voltant s'han fet servir, des de molts segles enrere, per guarir malalties o simplement per millorar el nostre benestar. La Pilar López fa molts anys que estudia tots aquests remeis, des que la Marta Mata la va impulsar a fer-ho, i divendres passat ho va poder demostrar en una conferència amena i plena de tocs d'humor. La seva exposició va encisar el nombrós públic assistent, més de 50 persones, bona part d'elles cares noves atretes per la saviesa de la Piuà. A més de repassar els beneficis de cada planta (no gaires, perquè encara no hauríem acabat), la Piuà va apuntar aspectes deliciosos de gastronomia, supersticions, creences... Una conferència memorable.
I l'endemà, la cirereta del pastís. Una trentena de persones van recórrer escassos 200 metres del camí del Mas d'en Vives per poder trobar algunes de les plantes explicades el dia abans i moltes d'altres. Molta participació dels assistents, molta pedagogia i molt positivisme.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada