Treballem en la defensa, la difusió, la protecció i la conservació del patrimoni natural, històric, arqueològic, artístic i cultural de Calafell.

diumenge, 17 de desembre del 2023

Ruta a Montpaó i el repte de revifar-lo


Aquest dissabte 16 de desembre vam fer la ruta a peu a Montpaó amb l'objectiu de conèixer-ne l'estat actual i començar a fer sensibilització per a una futura recuperació de l'indret. La ruta estava coorganitzada amb l'Anna Saballs, corredora pel patrimoni, com es defineix, que està liderant el repte #100XU, una iniciativa que busca conscienciar per la recuperació d'elements patrimonials i de la memòria del que hi ha al darrere.

La ruta va començar a Cal Bolavà i va aprofitar per resseguir altres elements del patrimoni interessants: el casalot del Viola, els marges de pedra seca, la torre de la Talaia, la mina d'aigua que ve de Santa Oliva, el Mas Romeu i la pedrera del Maginet. Realment, a Calafell hi ha un patrimoni que mereix que es valori amb justícia i activitats com aquesta ajuden a fer-ho.

A Montpaó, en Joan Santacana va organitzar activitats perquè els assistents poguessin localitzar les cases entremig de la vegetació que ara mateix ho inunda tot. I naturalment va explicar què havia estat Montpaó i com va arribar a l'abandonament actual. Els Amics del Patrimoni havíem preparat un fullet amb informació històrica que es repartir a tothom.

A la ruta hi van assistir unes 50 persones, vingudes de Calafell i d'altres pobles de la rodalia, com Bellvei, Cunit, Cubelles, Rodonyà, el Catllar, Tarragona, etc.

Des dels Amics del Patrimoni seguirem fent pedagogia perquè aquest llogaret mig oblidat torni a ressuscitar. Estigueu ben atents a les properes notícies!

[📷Totes les fotografies són de Joan Grífols.]

Fotografia de grup al Mas Romeu
El grup pujant a la Talaia
En Joan Santacana fent la seva explicació
Als peus del casalot del Viola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada